Om oss

En perle på vakre Hankø

Om oss

Hankø Hotell & Spa ligger vakkert til på øya Hankø i Oslofjorden, en drøy times kjøring fra Oslo og kun 12 km fra Fredrikstad. Det har vært hotell på Hankø siden 1877 og vi er svært stolte av vår interessante og fargerike fortid.

Hotellet har 102 rom, 180 sengeplasser,  konferanseavdeling, Spa, idrettshall, tennisbane, fotballbane, minigolf og en variert aktivitetsmeny.

2016 ble hotellets private kapell innviet av sognepresten og leies ut til bryllup, dåp og andre anledninger.

Hankøs Historie

Hankø Bad og Kystsanatorium, dagens Hankø Hotell & Spa, ble innviet sommeren 1877. Hovedbygningen ble beskrevet den gang å inneholde en stor spisesal som ‘gjør et overmåte fint og nobelt inntrykk’. I første etasje var det ‘forsamlingslokale med tilhørende pianoforte’. I andre etasje et biljardværelse med en større veranda og seks gjesteværelser. Badehusene lå nede ved en liten bukt for seg selv, adskilt fra hovedinnseilingen. Herrene nærmest havnen, damene i tilbørlig tilbaketrukket avstand fra herrene. Det var overmåte rent og salt vann.

De første 25 årene ble badet besøkt av 10 000 kurgjester. De fleste var nordmenn, men også Sverige, Danmark, Tyskland, England, Russland og Amerika var representert. I takt med økningen av besøkende ble stedet bygget ut. Kapasiteten ved hotellet ved århundreskiftet var utvidet til å kunne ta 250 gjester. Gjestene hadde til disposisjon de beste tidsmessige kurmidler og badeapparater. Hankø Bad og kystsanatorium kunne registrere kongelige besøk av så vel H.M.Kong Oscar II og K.H.H Kronprinsen allerede i 1878, året etter åpningen av hotellet. Det skjedde også hele tre ganger i 1880 årene. Senere har nåværende kongefamilie vært hyppige gjester på øya. I 1949 ble eiendommen Bloksberg kongefamiliens faste holdepunkt på Hankø om sommeren.

Hankø Hotell & Spa fra år 2000 til nå

Hankø Hotell & Spa er et moderne hotell med historisk sus fra fordoms tider. I november 2002 åpnet hotellet sitt nye Spa, der velvære og avslapping er ingrediensene. I dag ønsker vi våre gjester velkommen til både kurs og konferanse, Spaopphold, temahelger og andre arrangementer av forskjellige slag (julebordene er viden kjent og et av de største og best i Norge). Vi trekker gjester fra både inn-og utland, akkurat slik det ble gjort på 1800-tallet.

Kjøkkenet legger sin ære i å holde på mattradisjonene, ispedd nye matretter, akkurat som kokkene i gamle dager gjorde det. Hotellets ledelse og ansatte er like opptatt av alltid å ha gjesten i fokus, slik tradisjonen har vært siden tidligere tider. Mange av våre gjester lengter tilbake til Hankø, på den roen og stillheten øya gir. Det kan ikke bedre beskrives enn hva den danske dikter fra Skagen, Holger Drachmann gir uttrykk for i sin hymne til Hankø;

‘Atter i Hankø, det dejlige Sted Hvorefter jeg længtede saa længe, Her faar man Selskab og Sundhed med For sine udlagte Penge.’

– Velkommen til dette deilige sted –

Planlegger du et besøk til Hankø?

Besøk Hankø Hotell i Fredrikstad!

Planlegger du å besøke Fredrikstad og den vakre øya på Hankø? Du er hjertelig velkommen på vårt hotell!

Hankø Hotell & Spa har 102 hotellrom, 180 sengeplasser, en stor konferanseavdeling, spa, idrettshall, tennisbane, fotballbane, minigolf og en variert aktivitetsmeny. Vi holder åpent hele året og kan tilby flere fasiliteter og populære eventer året rundt.

Besøk oss på Hankø og opplev roen, stillheten og skjønnheten øya byr på!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle