Om oss

En perle på vakre Hankø

Hankø Hotell

Hankø Hotell ligger vakkert til på øya Hankø i Oslofjorden, en drøy times kjøring fra Oslo og kun 12 km fra Fredrikstad. Det har vært hotell på Hankø siden 1877 og vi er svært stolte av vår interessante og fargerike fortid.

Hotellet har 102 rom, 180 sengeplasser,  konferanseavdeling, Spa, idrettshall, tennisbane, fotballbane, minigolf og en variert aktivitetsmeny.

2016 ble hotellets private kapell innviet av sognepresten og leies ut til bryllup, dåp og andre anledninger.

Hankøs Historie

Hankø Bad og Kystsanatorium, dagens Hankø Hotell & Spa, ble innviet sommeren 1877. Hovedbygningen ble beskrevet den gang å inneholde en stor spisesal som ‘gjør et overmåte fint og nobelt inntrykk’. I første etasje var det ‘forsamlingslokale med tilhørende pianoforte’. I andre etasje et biljardværelse med en større veranda og seks gjesteværelser. Badehusene lå nede ved en liten bukt for seg selv, adskilt fra hovedinnseilingen. Herrene nærmest havnen, damene i tilbørlig tilbaketrukket avstand fra herrene. Det var overmåte rent og salt vann.

De første 25 årene ble badet besøkt av 10 000 kurgjester. De fleste var nordmenn, men også Sverige, Danmark, Tyskland, England, Russland og Amerika var representert. I takt med økningen av besøkende ble stedet bygget ut. Kapasiteten ved hotellet ved århundreskiftet var utvidet til å kunne ta 250 gjester. Gjestene hadde til disposisjon de beste tidsmessige kurmidler og badeapparater. Hankø Bad og kystsanatorium kunne registrere kongelige besøk av så vel H.M.Kong Oscar II og K.H.H Kronprinsen allerede i 1878, året etter åpningen av hotellet. Det skjedde også hele tre ganger i 1880 årene. Senere har nåværende kongefamilie vært hyppige gjester på øya. I 1949 ble eiendommen Bloksberg kongefamiliens faste holdepunkt på Hankø om sommeren.

Hankø Hotell fra år 2000 til nå

Hankø Hotell er et moderne hotell med historisk sus fra fordoms tider. I november 2002 åpnet hotellet sitt nye Spa, der velvære og avslapping er ingrediensene. I dag ønsker vi våre gjester velkommen til både kurs og konferanse, Spaopphold, temahelger og andre arrangementer av forskjellige slag (julebordene er viden kjent og et av de største og best i Norge). Vi trekker gjester fra både inn-og utland, akkurat slik det ble gjort på 1800-tallet.

Kjøkkenet legger sin ære i å holde på mattradisjonene, ispedd nye matretter, akkurat som kokkene i gamle dager gjorde det. Hotellets ledelse og ansatte er like opptatt av alltid å ha gjesten i fokus, slik tradisjonen har vært siden tidligere tider. Mange av våre gjester lengter tilbake til Hankø, på den roen og stillheten øya gir. Det kan ikke bedre beskrives enn hva den danske dikter fra Skagen, Holger Drachmann gir uttrykk for i sin hymne til Hankø;

‘Atter i Hankø, det dejlige Sted Hvorefter jeg længtede saa længe, Her faar man Selskab og Sundhed med For sine udlagte Penge.’

– Velkommen til dette deilige sted –

Åpnet i 2002

En av Norges største spa-avdelinger

Nå, et halvt århundre senere oppstår den igjen. Hankø åpnet i november 2002 dørene til et av de fineste Spa i Skandinavia, der velvære og avslapning står i sentrum. Hankø er et naturskjønt sted med omstreifende dåhjorter og gravsteder fra bronsealderen. Hotellet har også 4 tennisbaner, minigolf, Hankøhallen (hotellets egen idrettshall), fotballbane og egen strand (Trouville). På Hankø finnes det 160 private sommerboliger. Blant disse er kongefamiliens sommerbolig som ligger et par steinkast fra hotellet. Kongefamiliens tradisjonelle interesse for seiling har knyttet dem til Hankø gjennom mange år.

Nyt Hankø's vakre natur

Liker du å gå turer i vakker natur?

Da er Hankø drømmestedet for deg. Stå opp og nyt en deilig frokost, før du tar uteklærne på og går ut i Hankø’s vakre natur. Gå turer langs vannet, eller ta en ridetur på trolske skogsstier. Kanskje møter du på en dåhjort eller fem på din ferd. Uansett, en vandring på Hankø vil garantert gi deg opplevelser. Badehuset Trouville og klattreveggen ved Håbaugen er fine utsiktspunkter.

Planlegger du et besøk til Hankø?

Besøk Hankø Hotell i Fredrikstad!

Planlegger du å besøke Fredrikstad og den vakre øya på Hankø? Du er hjertelig velkommen på vårt hotell!

Hankø Hotell & Spa har 102 hotellrom, 180 sengeplasser, en stor konferanseavdeling, spa, idrettshall, tennisbane, fotballbane, minigolf og en variert aktivitetsmeny. Vi holder åpent hele året og kan tilby flere fasiliteter og populære eventer året rundt.

Besøk oss på Hankø og opplev roen, stillheten og skjønnheten øya byr på!

nb_NONorwegian

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle