Om oss

flyfoto

Hankø Hotell & Spa ligger vakkert til på øya Hankø i Oslofjorden, en drøy times kjøring fra Oslo og kun 12 km fra Fredrikstad. Det har vært hotell på Hankø siden 1877 og vi er svært stolte av vår interessante og fargerike fortid.

Hotellet har 102 rom, 220 sengeplasser og en stor konferanseavdeling, et av Norges største Spa, idrettshall, tennisbane, fotballbane, minigolf og en variert aktivitetsmeny.

Vi satser på opplevelser utenom det vanlige og kombinerer våre fasiliteter med god service og fokus på matopplevelser. Vårt mål er å gi våre gjester unike opplevelser!

HANKØS HISTORIE

Hankø Bad og Kystsanatorium, dagens Hankø Hotell & Spa, ble innviet sommeren 1877. Hovedbygningen ble beskrevet den gang å inneholde en stor spisesal som ‘gjør et overmåte fint og nobelt inntrykk’. I første etasje var det ‘forsamlingslokale med tilhørende pianoforte’. I andre etasje et biljardværelse med en større veranda og seks gjesteværelser. Badehusene lå nede ved en liten bukt for seg selv, adskilt fra hovedinnseilingen. Herrene nærmest havnen, damene i tilbørlig tilbaketrukket avstand fra herrene. Det var overmåte rent og salt vann.

De første 25 årene ble badet besøkt av 10 000 kurgjester. De fleste var nordmenn, men også Sverige, Danmark, Tyskland, England, Russland og Amerika var representert. I takt med økningen av besøkende ble stedet bygget ut. Kapasiteten ved hotellet ved århundreskiftet var utvidet til å kunne ta 250 gjester. Gjestene hadde til disposisjon de beste tidsmessige kurmidler og badeapparater. Hankø Bad og kystsanatorium kunne registrere kongelige besøk av så vel H.M.Kong Oscar II og K.H.H Kronprinsen allerede i 1878, året etter åpningen av hotellet. Det skjedde også hele tre ganger i 1880 årene. Senere har nåværende kongefamilie vært hyppige gjester på øya. I 1949 ble eiendommen Bloksberg kongefamiliens faste holdepunkt på Hankø om sommeren.

Hankø Hotell & Spa er et moderne hotell med historisk sus fra fordoms tider. I november 2002 åpnet hotellet sitt nye Spa, der velvære og avslapping er ingrediensene. I dag ønsker vi våre gjester velkommen til både kurs og konferanse, Spaopphold, temahelger og andre arrangementer av forskjellige slag (julebordene er viden kjent og et av de største og best i Norge). Vi trekker gjester fra både inn-og utland, akkurat slik det ble gjort på 1800-tallet.

Kjøkkenet legger sin ære i å holde på mattradisjonene, ispedd nye matretter, akkurat som kokkene i gamle dager gjorde det. Hotellets ledelse og ansatte er like opptatt av alltid å ha gjesten i fokus, slik tradisjonen har vært siden tidligere tider. Mange av våre gjester lengter tilbake til Hankø, på den roen og stillheten øya gir. Det kan ikke bedre beskrives enn hva den danske dikter fra Skagen, Holger Drachmann gir uttrykk for i sin hymne til Hankø;

‘Atter i Hankø, det dejlige Sted Hvorefter jeg længtede saa længe, Her faar man Selskab og Sundhed med For sine udlagte Penge.’

Man kan undres på om det er tilstrekkelig å beskrive Hankø bare som Oslofjordens Perle. Det er mange, som når de skal beskrive Hankø, like godt beskriver selveste ‘Paradis’.

Hankø Hotell & Spa ligger i idylliske omgivelser med utsikt mot Hankøsundet. Like ved finner vi hotellets tennisbaner (også innendørshall), hesteridning, egne grillplasser, natursti, femkamp fasiliteter, villmarksleir med lavvo samt muligheter for båtturer, kano, kajakk og sykkelutleie samt egen innendørs idretts/utstillingshall, fotballbane, privat strand og stor hotellhage – masse plass til å boltre seg med morsomme og spennende aktiviteter for den enkelte og grupper. Den 30. april 2016 ble hotellets private kapell innviet av sognepresten og leies ut til bryllup, dåp og andre anledninger.

Vertskapsrollen er alltid i fokus hos hotellets ansatte, og mange av våre gjester kommer igjen og igjen – men vi har alltid rom for flere og nye gjester her på Hankø. Den idyllen og atmosfæren man opplever og føler på Hankø finner man ikke andre steder. Det er som å komme til ‘Paradis’.

– Velkommen til dette deilige sted    –

Hankø FjordhotellHankø Seilerkro

 

Hankø

Hankø